Wednesday, January 5, 2011

salah saya

sukar kan kalu dah terlajak kata...

bangunan boleh diruntuhkan,, sistem boleh bertukar,, perjalanan boleh sesat,, siaran boleh tertangguh, peperiksaan akan termansuh, jalan akan ditutup, rumah dan tanah boleh tergadai, nyawa boleh terancam, wanita dibunuh (0k nie da msuk t0pic lain)

dan yang paling penting,, PERSAHABATAN akan terlerai,, hati akan sakit... resah gelisah, jiwa merana duka nestapa (0k da terlampau plak)

baiklah,, aku berterus terang dalam penceritaan hikayat watan ufuk timur...(tah pape tah tajuk tue)


aku, memang salah... dikala hati ini mengingati,,, aku jarang mahu menggerakkan tangan utk menghantar pesanan ringkas,, menconteng wallnya mahupun menelefon.... tetapi bukan aku tak mahu,, aku hanya takut mengganggu dan aku malu.... sifat malu yang tak bertempat itulah membuat aku terus berdiam dan mula berburuk sangka..aku juga takut... sebenarnya aku takut kalu aku merimaskan orang....dan terkadang aku jarang buat perkara yang orang suka buat,, c0nt0hnya menyatakan krinduan pada shbt2... nape ek?? aku p0y0 kan... atau aku eg0 ?

aku penah terdengar se0rang tua yang berkata, jika kita teringatkan seseorang (b0th parties kn0wn each 0ther) percayalah bahawa orang itu juga teringatkan kita....tetapi aku tidak mengaplikasikannya dalam masalah kami..

aku pentingkan diri kan?? aku rasa aku sahaja yang betul.. aku rasa aku sahaja yang teringatkan dia,, tapi aku tidak fikir perasaannya, aku tidak tanya apa yang dia rasa... aku pernah bertanya,, tetapi mungkin dia tidak mahu memberikan jawapan.. tetapi aku tidak faham perasaannya tatkala itu... bukan dia seorang malah ada ramai yang lain..aku buat macam aku lah yang tahu segalanya.. dan aku tahu itu salah... ye,, itulah aku.. aku eg0..(bukan jenama motorlah)

percayalah,,, aku bukan begini dulu.. dulu aku rasa aku cool je dengan semua..aku tak kesah sangat... sampai hampir satu kelas memberikan gelaran cool pada aku.. tetapi apakah aku tidak c00l seperti dulu.. ataupun aku memang tak pernah c00l,, ataupun aku hanya c00l pada percakapan yang agak poyo sahaja?????

kepada kamu... aku ingin menjawab k0men itu..

"ye, p0st itu aku buat untuk kamu dan seorang insan lagi..."

dan aku tahu itu da cukup untuk meleraikan friendship.... perghhhh aku tahu...
tapi apa perlu aku buat....
nak kata "aku terlajak kata"
pesanan ringkas bertarikh 28 dec (if i'm not mistaken) memang aku tulis untuknya..

aku tak tahu kenapa everythings went wrong masa tue...aku tak tahu juga kenapa turns out dia da wat something yang boleh merapatkan tapi,, dalam masa yang sama aku buat something yang menjarakkan.....

sejak mula aku mengharap untuk kekal... tetapi apa kan daya.. rupanya hujan ditengah hari..

entahla,, tatkala itu,, hendak ditelan ia keras.. tapi tidak boleh dikunyah kerna aku pakai braces..

semoga Allah menyatukan kembali.... aku berdoa dan berharap..usaha???
jawapan ku,,, b0lehkan usaha ku menyelamatkan keadaan ini??? jika boleh,, ape yang harus aku buat???

bolehkah dengan hanya berharap? ku petik kata wani ardy
~~"harapan itu, senjata yang paling merbahaya buat sekalian umat manusia"
dan aku cuba berharap walau ia bahaya...

aku tahu maafku mungkin tak bererti kerana all this while aku telah mngucapkan jutaan maaf setiap kali aku mnyakiti... perghhh walaupun maafku memang dtg dari hati,, tp aku susah juga menyakini orang yang asyik minta maaf... entahla,, apa yang kamu rasa??

Ya Allah,, kau bantulah.. tetapi andai perpisahan yang termaktub dan ANDAI ITU TAKDIRNYA..aku redho.... walau pahit.. walau perit..

tapi aku tak kuat..........

perghh.. sedey gler citer nie....(aku s0rang je la yang rasa citer nie sedey)

No comments: