Friday, February 18, 2011

Ke-tidak-percaya-an kepada Sydney


tu lah,,, aku tak tipu,,, mula-mula,, memang aku rasa macam tak percaya aku dekat Sydney...
tapi itu semua urusan dan rezki Allah... ku sebagai hamba yang hina mengucapkan syukur yang tidak terhingga,,,, Thank You Allah~ The Greatness of Allah~~
hingga tiba satu keadaan yang mana aku rasa.. ""0keyh!!! aku kat negara 0rang nie!!!""  so,, ini antara sebab2 yang nyata ya... tapi yang lain 2 mcm negara nie sejuk,, banyak 0mputih,, tinggalkan m'sia,, msk sendri ,,,itu sangat CLICHE... i'm not going 2 talk about that pun..
s0,, here's the lists :)

  • Aku percaya aku kat Sydney lepas aku tengok sorang 0mputih tu usha pelik semacam.. dia mcm tak suka kat aku… hahahah..dy tgk aku mcm AKU tengok orng Bangladesh kat Malaysia... opsss n0 0ffend :)


  • Aku percaya aku kat Sydney bila aku beli barang makanan dan syampoo…. Aku kena tengok code makanan tue dan pastikan dia halal…hahaha.. aku jarang tengok ingredient kat M’sia sebab tue keje JAKIM… ngahaha… x lah… aku x tgk sbb aku nmpak tanda HALAL la..sengal la..tue senang cerita kan..   
 
  • Aku percaya aku kat Sydney  bila kaki aku rasa macam kebas dek berjalan… pergh aku dah jalan 4 KILOMETER  dari QVB à Sydney opera house… KO MAMPU???  Kalau kat m’sia orang jalan 4 kilometer masa merentas desa peringkat sekolah je…
  • Aku percaya aku kat Sydney bila aku cakap bahasa melayu orang Cina yang aku jumpe tue x paham… haahaha… rupenye dia bukan orang cina M’sia…hahahahaha pecah perut aku tengok reaction dia masa tue.. sorry la mane aku taw ko orng mne… hahaha  :P
The best part is..... seronok taw ckp bahasa melayu kalu nak kutuk orang....lalalalala~~~~


Nnt ade p0st pasal omputih plak..   yeay!!!! nnt tue aku pun x taw bila

5 comments:

hidayah dzulkifli said...

best kn kt sydney(ceh..bunyi cam ak pnah g lak kn..)

ak lg pecaya ko kt sydney bila ak da lma ta nmpk ko kt m'sia ni...huahuaaa... ;)

nurul najihah said...
This comment has been removed by the author.
The Tearaway said...

hahaha... dek yah wat lawak sedey.. :'(

nurfarah nadiah said...

jiha, tang kutuk tu, sooo trueee
tapi jangan terbawak-bawak ke Malaysia sudah..naya nnt -___-'

The Tearaway said...

farah : hikhikhik,,, insyaAllah x terbawak kat msia.. hahaha :)